
Riesling kommer i mange forskellige stilarter. Fra de helt sprøde, delikate og knastørre hvidvine til de super søde og sukkerstærke af slagsen. Druesorten har sin oprindelse langs Rhinen, hvor at både de tyske og franske vinmarker hersker – men vi kan vist godt kalde Riesling for en tysker, uden at træde nogen over tæerne. På den franske side af floden er det almægtige vinområde Alsace, hvor at på den anden side er de tyske vinområder som bl.a. Baden, Pfalz og Rheinhessen til at finde.
Du kommer ikke uden om, at Riesling er en af de allerstørste grønne druesorter i verden, og er ofte en af vineksperternes yndlingsdrue. Men desværre for mange, tror folk, at Riesling altid bare er en sukkerknald på flaske, og det er altså en synd og en skam. Der laves Riesling i så mange stilarter, og du skal ikke lede med lys og lygte for at finde den stilart du foretrækker, da de ofte flager med det på etiketten.
For at spare dig en tur i den røde ordbog, så betyder ”trocken” tør og ”süss” sød. Der er dog også klassifikationer at holde øje med som ”kabinett”, ”spätlese” og ”auslese” der handler om, hvor højt sukkerindholdet er og hvornår druerne er høstet, hvilket du kan læse mere om på vores Instagram-opslag. Om end du er til et sødt eller tørt glas hvidvin, så er der helt sikkert en Riesling til dig derude.