
Sangiovese-druen er en af Italiens helt store trademarks. Den udgør hele 10% af Italiens vinbeplantning, hvilket er mere end nogen anden druesort i landet. Da Sangiovese-druen udgør så stort et stykke af vinproduktions-kagen, vil kvaliteten selvfølgelig svinge fra flaske til flaske. Men det er trods alt hovedpersonen bag de toskanske mesterværker fra Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano.
Dét som kendetegner rødvine lavet på Sangiovese, er noter af saftige og sur-søde kirsebær med et strejf af violer. Derudover er noter som røde bær, grannål, jord og lakrids ofte til at finde. Vinene er rige på syre og tanniner, hvilket giver dem et fremragende lagringspotentiale. Alt i alt en sand lækkerbisken – som regel.
Rødvine lavet på 100% Sangiovese kan sagtens stå alene, men du ser ofte, at druesorten bliver blandet med lokale italienske druesorter eller de franske giganter som f.eks. Cabernet Sauvignon og Merlot.
Sangiovese er uden tvivl på hjemmebane i støvlelandet, men druesorten bliver i stigende grad plantet i de oversøiske lande som USA, Argentina og Australien.
Fun fact: Sangiovese kommer af det latinske ”Sanguis lovis”, som betyder: Jupiters blod. Weird.