Frugal Bottle: Ny vinflaske med 84% mindre klimaaftryk

Rasmus Krøigaard

Skrevet af Rasmus Krøigaard d. 29/07-2020

“The biggest innovation for wine and spirits since the launch of the glass bottle.”. Sådan skildrer den britiske virksomhed Frugalpac deres nye og innovative bud på en bæredygtig vinflaske. Bliv klogere på de nye Frugal Bottles her på siden.

Hvad er en Frugal Bottle?

First things first. Hvad betyder ordet frugal? Hvis du spørger Den Danske Ordbog, kommer ordet af det latinske frugalis, som betyder: ”Simpel eller beskeden; præget af sparsommelighed om måltid, husførelse el.lign.”. Så alt i alt; en sparsommelig flaske.

Den må også antages som en sparsommelig flaske, når du kigger på faktaene hos Frugalpac. Deres Frugal Bottle er lavet af 94% genanvendeligt pap, hvor der inden i er en lille mængde genanvdeligt plastik, som holder på vinen – lidt a la en bag-in-box.

Fokus på klimaregnskabet

Ifølge de britiske skabere af Frugal Bottle, efterlader deres innovative flaske et klimaaftryk, som er 84% mindre, end den normale vinflaske af glas gør. De fortæller envidere, at det er nemt at adskille plasten fra papen, hvorfor den er nem at affaldssortere.

Flere facts om Frugal Bottle

En Frugal Bottle kan huse 750 ml vin – ligeledes som den normale vinflaske. Derudover vejer den omkring 85 gram, hvor en normal vinflaske vejer godt 450 gram. Ud over en markant mindre vægt, fortæller Frugalpac endvidere, at en Frugal Bottle også er bedre til at holde på vinens temperatur.

Første køber fundet i Italien

De alternative Frugal Bottles har fundet deres første hjem i den italienske vinregion, Umbria. Det er hos den italienske vingård Cantina Goccia, hvor ejeren Ceri Parke, er svært begejstret over de innovative flasker.

Hun udtaler sig således: ”Når nogle af vores topkunder (de britiske hoteller) ser vores eksemplar af denne flasketype, er der ingen som tøver, da de ved, at flasken vil blive taget imod som et hit i deres restauranter. Den er meget lettere end glas, nem at transportere og så er den venligere mod planeten.”.

Fremtidens vinflaske?

Det er svært at forestille sig, at de tradionelle vinflasker en dag ikke er på hylderne. Det bliver i hvert fald interessant at følge, om Frugal Bottles en dag vil krones som standardmodellen inden for vinflasker. Ikke desto mindre, er det et godt tidspunkt for Frugalpac at introducere innovationen, da klimadebatten aldrig har været større.

Om Grapey

Vi er et uafhængigt vinmedie der formidler vinviden gennem artikler og visuelle illustrationer på sociale medier.

Følg med på Instagram