Seks suværene vinfestivaler i Danmark i 2020 [uaktuel grundet Covid-19]

Vinfestivaler i Danmark 2020

Rasmus Krøigaard

Skrevet af Rasmus Krøigaard d. 09/01-2020

Har du sat dig for, at 2020 skal være året, hvor du skal lære mere om vin? Så er en god vinfestival den perfekte indgangsvinkel – og så er det som regel også ret festligt. Læs med her, og find ud af, hvilken dansk vinfestival du bør prøve i 2020.  

Hvorfor skal du deltage i en vinfestival?

En vinfestival er garant for at være en lærerig, spændende og ikke mindst sjov oplevelse. Det er et fremragende format, som smelter nørderne og de nye nysgerrige vinentusiaster sammen om én ting – vin.

På en vinfestival får du god mulighed for at smage og sammenligne et væld af vine, uden du behøver at købe et ocean af vine på egen hånd – og det er både en god og billig læringsmodel. Derudover får du også muligheden for at snakke med andre vininteresserede, om det I har i glasset. Det er selvfølgelig både med de andre gæster, men også mange af vinproducenterne selv; de plejer nemlig selv at være til stede på de vinfestivaler, hvor deres vin serveres i glassene.

Danske vinfestivaler i 2020

Der findes et hav af gode vinfestivaler verden over, og vi er heldige her i Danmark, da vi har en god bid af dem. For at gøre det lidt nemmere for dig, har vi her samlet et overblik over seks af Danmarks store vinfestivaler i 2020.

Franske Vindage

Mesdames et Messieurs; året lægger godt ud med Franske Vindage, som allerede finder sted i slutningen af februar. Smag dig gennem områder som Bourgogne, Bordeaux og Champagne midt i København, hvor flere af landets førende vinhandlere, importører og franske vinbønder vil være til stede.

Hvor? Pressen, Politikens Hus – København

Hvornår? D. 28. & 29. februar 2020

Hvad koster det? 280-300 DKK  

Franske Vindage 2020

Italiensk Vinfestival

Fra det ene enorme og historiske vinland til det andet. I marts lægger Politikens Hus igen hus til en vinfestival, men denne gang den italienske af slagsen, hvor du kan please svælget med over 200 italienske vine fra topproducenter fra områder som Barolo, Chianti og Barbaresco.

Hvor? Pressen, Politikens Hus – København

Hvornår? D. 27. & 28. marts 2020

Hvad koster det? 260-280 DKK

Winemarket Goes Sparkling

Winemarket Goes Italian, Natural, Pinot er nogle af de tidligere titler, som Winelab har brugt som temaer til den årlige vinfestival: Winemarket Goes. I år er temaet blevet til skønne bobler, og denne gang i Aarhus, hvor du kan smage på Champagne, Crémant, Sekt, Cava og Prosecco – bare for at nævne nogle få.

Hvor? Ridehuset, Vester Allé 1 – Aarhus

Hvornår? D. 25. april 2020

Hvad koster det? 225-245 DKK

Copenhagen Rosé Festival

For tredje år i streg afsluttes maj måned med manér, da Copenhagen Rosé Festival atter slår dørene op for landets største roséfest. Her mødes landets bedste roséimportører og -producenter og du kan smage på alt fra de blege og tørre fra Provence, til de mere pinke og frugtige oversøiske roséer.

Hvor? Foreningen Bygningskultur, Borgergade 111 – København

Hvornår? D. 30. & 31. maj 2020

Hvad koster det? 319-359 DKK

Copenhagen Rosé Festival

Barolo & Friends

Til sommer afholder Barolo & Friends for 12. gang i historien deres store vinsmagning på Børsen i København. Her kan du smage på italienske vine fra hele 40 vinproducenter, som laver magi i Piemonte – og selvfølgelig fra Piemontes perle: Barolo.

Hvor? Børsen, Børsgade 1 – København   

Hvornår? D. 12. juni 2020

Hvad koster det? 299-349 DKK

NB! Barolo & Friends afholder også events d. 11. (Aarhus) og 13. juni 2020, men har ikke opgivet oplysningerne om disse to events endnu.

Odense Vinfestival

Fra franske, italienske, mousserende og rosévine til lidt af det hele. Til Odense Vinfestival i efteråret kan du smage på 149 vine for 149 kroner. Der vil blive serveret vine fra de helt traditionelle vinlande, til vine fra mere atypiske vinlande såsom Canada, Mexico og Danmark.

Hvor? Næsbyhallerne, Maylandsvænget 9 – Odense

Hvornår? D. 24. oktober 2020

Hvad koster det? 149 DKK

Om Grapey

Vi er et uafhængigt vinmedie der formidler vinviden gennem artikler og visuelle illustrationer på sociale medier.

Følg med på Instagram